Lek på uteplassen

Barnehagen har en stor og flott utelekeplass, med muligheter for allsidig lek og utfordringer.  Vi har nylig fått satt opp et lekeapparat til med sklie og lekehus. Sandkassene har blitt fyllt opp med ny sand og med noen regnskurer innimellom kan det bli mange nye «kaker» veier og sandslott.

   

Når barn leker ute er det ofte en annen lek enn den som foregår innendørs.  Uteleken er mer grovmotorisk og barna bruker større deler av kroppen.  Leken er preget av stor aktivitet og gjerne med høyere støynivå enn inne.  I barnehagen skal leken ha en sentral plass og uteleken er en viktig del av barnas oppholdstid i barnehagen.

Aktivitet og læring ute gjør at mange sanser mobiliseres samtidig og gir et godt grunnlag for indre motivert læring. I uteleken kan små og store barn møtes på tvers av avdelingene, inspirere, lære og samarbeide med hverandre.

  

En god lekeplass kan godt være et villnis med et klatretre eller en gjemmeplass. Barna kan få utfordringer på mange måter og det å få gjemme seg vekk kan være en fin følelse. Klatring er en annen aktivitet som barn i stor grad søker. Hvis noe kan klatres på er det helt sikkert at det blir klatret på.      

    

I barnehagen er vi opptatt av å bruke de aktivitetsmulighetene som utelekeplassen eller nærmiljøet rundt har å by på. Oppleves miljøet for lite eller oppbrukt må vi prøve å tilrettelegge miljøet slik at det igjen kan inspirere til nye lekeaktiviteter. Samtidig vet vi at barn leker hvor som helst og når som helst, og for dem er det en helt naturlig del av deres hverdag. En liten tur ut av lekeplassen kan føre til en ny og spennende lek. Når barna kommer tilbake har de hentet inspirasjon og ny motivasjon til leken på barnehagens lekeområde. Dette gjør at også vår arbeidsdag i barnehagen alltid er full av nye muligheter som gir oss mange gode og lærerike opplevelser sammen med barna.      

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: