Fotkunst i barnehagen

Gjennom arbeid med fagområdet Kunst, kultur og kreativitet (Rammeplan), skal barnehagen bidra til at barna kan ta i bruk fantasi og kreativ tenkning og skaperglede. Barnehagen skal gi barn mulighet til å oppleve kunst og kultur og til selv å uttrykke seg estetisk.

I januar har lek, fantasi og kreativitet vært i fokus for de minste barna på Rødkløveren, og en av aktivitetene har vært fotkunst med musikk.     

Mål for denne aktiviteten har vært: Hvordan bruke kroppen til uttrykk for satsningsområdet.   Aktiviteten har gjenspeilet det barn ofte er opptatt av i den alderen, meg selv i forhold til de andre barna, og hvordan blir det når jeg  trykker foten ned på arket. Solveig har vært en trygg å holde i når foten skal sette rød eller blå farge på arket!   

Små barn lever der de til en hver tid er, med de menneskene som finnes der.  Barnehagen er en arena der barna kan være med å skape sin egen og andres identitet, kultur og kunnskap.  Det er et sted der barna dannes og danner.  Derfor er barnehagen et viktig sted for de barna som går i barnehage (Fra temahefte om de minste barna i barnehagen).   

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: