Kosthold og aktivitet

I løpet av en dag i barnehagen er det rom for mye fysisk aktivitet. Aktive barn trenger god ernæringsrik mat og det er derfor viktig at den maten vi sererverer i barnehagen er av god kvalitet. Måltider og fysisk aktivitet er viktig for læring, helse, miljø og trivsel.  

I Kirkeng barnehage legger vi stor vekt på sunn mat, helse og aktivitet. Kosthold er i fokus ved valg av mat barna spiser daglig i barnehagen, som brød, melk, frukt og grønnsaker. I tillegg tilbereder vi enkle varmretter 2 ganger i måneden.

Stine er læring i barnehagen dette året, og hun har vært på kurs og fått ideer til flere varme retter. Hun hadde også fått ansvar for å planlegge og gjennomføre en varmrett. Hun hadde valgt en grønnsaksgrateng som ble både både smakfull og næringsrik. Det er også utarbeidet et idehefte til mataktiviteter fra Miljørettet Helsevern i Indre Østfold, og denne retten var hentet fra dette heftet.

   

Barna deltok aktivt i forberdelsene til gratengen. Det ble også et hyggelig måltid etterpå og retten falt nok i smak for de fleste!

  

Etter måltidet ble det også tid til å leke med lego på gulvet, før barna skulle gå å kle på seg i garderoben. Det ble laget noen flotte konstruksjoner som vi må få vise fram!  Ute ventet sol og snø og mer lek for glade og aktive barn. 

      

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: