Samlinger i barnehagen

Samlingsstunden i barnehagen gir mange gode opplevelser for barna. Samlingsstunden kan knyttes til temaarbeid for å skape nysgjerrighet for et tema og gi barna inntrykk som inspirerer dem til å lære. I samlingsstunden kan vi formidle kultur. Gjennom sanger, lek, eventyr og aktiviteter lærer barna språk og ulik kultur å kjenne. 

I begrunnelsen for hvorfor vi har samlingsstunder i barnehagen, ligger også læring av sosiale spilleregler. Disse reglene er viktige for at fellesskapet skal fungere og alle skal bli hørt. Barn skal også få mulighet til å medvirke i barnehagen, også i samlingsstunden. I samtalen som oppstår i samlingsstunden er det derfor viktig å få fram barnas tanker og meninger så godt som mulig.

Et eventyr som har vært i fokus på Rødkløveren er Skinnvotten av Alf Prøysen.  Den handler om mannen som gikk tur med hunden sin en vinterdag og mistet den ene votten. I votten kom etterhvert Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår og Haremann Hopsadans. I votten ble det mange som fikk plass. Men da mannen kom tilbake for å hente votten var alle dyrene borte, men votten var så god og varm, det kunne ikke mannen skjønne!     

   

«God Natt, Albert Åberg» av Gunilla Bergstrøm handler om Alberg som ikke får sove fordi han må drikke saft, han må tisse på potta, han må ha bamsen og han tror det er en vill løve i klesskapet. Dette ble dramatisert av Solveig og Anne Grete til stor glede for barna.  Fortellingene om Albert gir mange gode innspill til samtaler fordi barna lett kan kjenne seg igjen i handlingene.    

                  

Karneval i barnehagen er noe helt spesielt og har lang tradisjon. Karnevalssamlingen inneholder glade sanger og aktiviteter. På karnevalsdagen 3. mars fikk alle komme fram å vise kostymene sine. Det ble sunget karnevalssanger, tegnet «hale på grisen» med bind for øynene og lekt «Katta ut av sekken».   

       

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: