Kosthold og aktivitet i barnehagen

En viktig del av barnehagens innhold er tilrettelegging for et sunt og variert kosthold, lek og aktivitet. Måltider og fysisk aktivitet er viktig for læring, helse, miljø og trivsel.

Kirkeng barnehage hadde invitert Irene Teigen Paulsen, ernæringsfysiolog fra Miljørettet Helsevern i Indre Østfold og fysioterapeut Kerrin Hinrich for å snakke om dette temaet på foreldremøtet 7. april.  Grunnlaget for gode matvaner legges i barneårene. Faste måltider med påfyll hver 3-4 time gir god regulering – sult og metthetsfølelse, sikrer jevn tilførsel av næringsstoffer, forebygger overspising, fysisk velvære, mer opplagt og konsentrert og godt humør. Det å være i aktivitet gir god selvfølelse, øker sosial egen kompetanse, forbedrer motoriske ferdigheter, øker insulintoleranse og øker energiforbruket. Det var et interessant og viktig tema som ble belyst den kvelden.

I barnehagen er det naturlig for barn å være i aktivitet, gjennom lek og samvær med barn. Måltidene i barnehagen skal bidra til å skape en trygg og sosial ramme, lære bordskikk, omsorg for hverandre og hvordan måltidet fungerer.   Gjennom fysisk aktivitet skal barnehagen bidra til at barna utvikler positiv selvoppfattelse, får gode erfaringer og kroppsbeherskelse.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: