Ny Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver

Rammeplanen er et viktig dokument for oss som jobber i barnehagen i forhold til å sikre barn et likeverdig barnehagetilbud av god kvalitet. 1. mars ble det fastsatt en ny Rammeplan for barnehagene som følge av ny formålsbestemmelse. Formålet slår fast at barnehagen skal videreføre et hehetlig læringssyn der omsorg og lek, læring og danning skal være grunnlag for barns allsidige utvikling. 

   

I barnehagen skal vi møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Barnehagen skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og et trygt sted for fellesskap og vennskap. I arbeid med de ulike fagområdene skal vi bidra til å utvikle barnas språklige og matematiske kompetanse, og være en kulturformidler i forhold til barnas eget nærmiljø og egen kulturelle identitet. I tillegg, kan vi gi barna gode og spennende naturopplevelser og fysiske utfordringer ved å bruke barnehagens natur- og uteområder aktivt. 

Vi gleder oss til å starte det pedagogiske arbeidet med ny Rammeplan. Vi er også takknemlige for foreldrenes oppfølging og engasjement og tar gjerne i mot tilbakemeldinger og synspunkter. Rammeplanen kan være med på å gi informasjon om hva foreldre kan forvente av barnehagen og bidra til å være et godt utgangspunkt for å kunne påvirke innholdet i barnehagen.

Her er en link til den nye Rammeplanen:

http://www.regjeringen.no/upload/KD/Vedlegg/Barnehager/Rammeplan_2011/KD_bokmal_Rammeplan_2011_web.pdf

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: