Kommunikasjon, språk og tekst

Fagområdene i Rammeplan dekker et vidt læringsfelt.  Fagområdene knyttes ofte sammen og flere fagområder kan være representert i temaoppleggene i barnehagen.   Likevel ønsker vi dette året å sette mer fokus på et fagområde:  Språk, tekst og kommunikasjon.  

Tidlig og god språkstimulering er viktig for barnas sosiale utvikling og en viktig faktor i leken. Å samtale om opplevelser, tanker og følelser skal bidra til god språkforståelse og et godt muntlig språk.

   

Gjennom å sette fokus på fagområdet Språk, tekst og kommunikasjon ønsker vi å legge tilrette for et godt og rikt språkstimulerende miljø i barnehagen. Vi vil oppmuntre barna til å lytte, samtale og leke med lyd, rim og rytme i språket. I leken kan barna hente inspirasjon fra temaer og opplevelser vi gir barna gjennom høytlesing og dramatisering av fortellinger og eventyr, sangsamlinger, erfaringer fra turer i nærområdet og allsidig lek på uteplassen. 

Ved å fokusere på dette fagområdet spesielt skal vi skape tid og rom for å bruke språket aktivt i alle hverdagsaktiviteter, i leken og forskjellige temaopplegg. Dette vil også å kunne utvikle vår egen pedagogiske yrkesrolle og inspirere til gode faglige diskusjoner i personalgruppa.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: