Geitekillingen som kunne telle til 10

Hver mandag samles en gruppe glade og forventningsfulle 3-åringer til eventyrsamling med Solveig og Britt Live. Samlingsstunden ved bordet på kjøkkenet inneholder spennende eventyr, sanger, rim og regler. Barna deltar aktivt med på sangene som blir sunget og vet hvordan det går i eventyret. Eventyr kan fortelles på mange måter og barna synes det er like spennende hver gang.

     

I flere samlingsstunder har eventyret om Geitekillingen som kunne telle til 10 blitt fortalt. Alle dyrene geitekillingen møter blir telt etterhvert, både kalven, kua, oksen, grisen, hesten og sauen. Ombord i båten er det en katt og en hund. «Kan noen telle» roper hanen. «Jeg kan» roper geitekillingen og alle roper hurra for geitekillingen.

Ved å bruke gjentakelser i eventyr, eller sanger, rim og regler lærer barna å lytte, delta og bruke språket aktivt.  Barna fryder seg over gjentakelsene og teller alle dyrene som blir ropt opp sammen med den voksne. Når barna har fått gjentatt eventyret mange nok ganger, våger de å delta stadig mer aktivt.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: