Med blikket rettet mot leken i barnehagen

Kirkeng barnehage deltar dette året i et utviklingsarbeid om «Leken i barnehagen». Flere barnehager i Indre Østfold deltar og får veiledning og oppfølging av Høgskolen i Vestfold.

To sentrale spørsmål er:  Hvor blir det av leken i barnehagen? Barn leker fordi de vil leke?  

    

Å se på barns lek med «forskerblikk» er spennende og gir oss perspektiver på hvor viktig leken er i barnehagen.  Å være med i utviklingsarbeid handler om å forske i egen praksis, bli nysgjerrig og rette fokus mot vårt praktisk pedagogiske arbeid, og knytte det opp mot aktuell terori.

I Kirkeng barnehage har det vært forsket på de yngste barnas lek og deres måte å kommunisere på i leken. Gjennom kroppsspråk, lyder og andre uttrykk har de yngste barnas lek ved sklia på Rødkløveren vært i fokus. Sklia har vært et samlingssted i oppstartsperioden i høst for sosial læring, bli kjent med rommet, barna og de voksne.

Veien videre blir å forske på småbarnas uttrykksform gjennom leken, hvordan den voksne møter det lekende barnet og hvordan materiell og rommene i barnehagen er med på å inspirere og legge til rette for vennskap og «magiske møter» i leken.    

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: