Foreldremøte i Kirkeng barnehage

18. april inviterte barnehagen til Foreldremøte. Tema for møtet var Samarbeid barnehage og Helsestasjon. Vi ønsket å fokusere på: Hvordan sikre at alle barn får den hjelpen de trenger – hvordan kontakten mellom barnehage og Helsestasjon bør være til barnets beste.

Når barn starter i barnehagen starter de med «blanke ark».  De kommer inn i et nytt miljø med andre barn og voksne som er nye for dem. De trenger ofte tid til å finne sin rolle, trygghet og bli kjent. Personalet skal bli kjent med barnet og foreldrene.  Det er viktig at barnet får en naturlig utvikling i barnehagen, hvor de lærer å forholde seg til andre barn og voksne i lek, felles aktiviteter og i alle hverdagssituasjoner som finnes i barnehagen.

Personalet kommer ofte tett på barna og vi kan følge deres utvikling gjennom flere år. Av og til ser vi at noen barn trenger litt ekstra støtte og hjelp underveis.  For oss er det viktig her at vi ser og drøfter dette sammen med foreldrene med fokus på barnets beste.  Det finnes ulike hjelpetjenester som kan komme inn og foreta en vurdering av hvilken hjelp det er behov for å sette i gang utover det som barnehagen kan jobbe med selv. Dette vurderes i samarbeid med foreldrene etter en grundig vurdering fra barnehagens side.

På dette møtet var Helestasjonen invitert inn, for å bidra med kompetanse på den helsefaglige delen for barns oppvekst i barnehagen. Helsestasjonen pongterte betydningen av tidlig innsats og rett hjelp til rett tid. De kan bidra med veiledning både overfor foreldre og barnehagen.

Et tema barnehagen også ønsket å fokusere på, var: Nærværsarbeid for barn og personalet i barnehagen. Det å jobbe systematisk med tiltak knyttet til forebyggende smittespredning, fysiske tilpasninger og trivsel ser vi som svært viktig for det pedagogiske arbeidet i en barnehage. Vi ønsker friske og selvstendige barn og en frisk barnehage med personalet som er mest mulig tilstede sammen med barna. Høyt sykefravær i en barnehage skaper utfordringer i hverdagen som vi ønsker å løse på en god måte. I den forbindelse ønsket vi Helsestasjonenens anbefalinger i forhold til når det er lurt at barn som ikke er i form holdes hjemme, til de er i form til å komme i barnehagen og hvordan vi i barnehagen kan jobbe systematisk med forebyggende smittespredning.

Med bakgrunn i dette tema ønsker vi i barnehagen å holde fokuset videre på Systematisk nærværsarbeid: 1. Utvikle mestring, glade og selvstendige barn –  2. I samarbeid med foreldre: forebyggende smittespredning – 3. Arbeid med forebyggende smittespredning, trivsel og ergonomi i personalgruppa 

Det ble et innholdsrikt møtet og referatet kan leses på Bloggen under «Lenker».

 

        

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: