Utforske malingens verden

Et av fagområdene i rammeplanen er Kunst, kultur og kreativitet. Og dette er det mye av i barnehagen, små hender som har stor kreativitet, elsker å utforske og som gir flotte kunstverk. «Å være sammen om kulturelle opplevelser og å gjøre eller skape noe felles , bidrar til samhørighet.» ( Rammeplanen)

Blåklokkebarna har denne høsten utforsket malingens verden.

revegruppa okt 078 revegruppa okt 079 revegruppa okt 080

Finmotorikk og konsentrasjon settes i sving når penselen skal etterlate seg strøk på flotte glasslykter. Dekorative glass som har blitt fylt med farget sand og tent lys i.

CIMG1428

Men maling kan brukes til å stimulere andre sanser også. Og for en glede å kunne bruke hendene, kjenne den kalde malingen som er glatt og klissete, og som dekker store overflater på en gang.

Eller som små føtter som blir malt og kilt under av penselen slik at de kan løpe fritt over et stort ark som er rullet ut på gulvet. For så å stå og studere hvor er mitt fotspor, er det større enn ditt, hvilken farge har du under føttene. Hverdagens små gleder som gir nye felles opplevelser, stimuliering av sanser og erfaringer om malingens mange muligheter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: