Arbeid med temaer i barnehagen

Rammeplanens fagområder finnes ikke bare i hverdagene, men også i det som peker utover hverdagene. Dette dreier seg om aktiviteter og situasjoner der de voksne legger til rette for fordypelse, undring og forskning. Ofte kan de voksne ta utgangspunkt i det som ser ut til å fange barnas interesser eller legge til rette for nye spennende temaer.  I Kirkeng barnehage har vi dette året hatt en egen undrings- og opplevelsesuke med tema knyttet til et fagområde i Rammeplanen. I løpet av en uke kan personalet ha fokus på et tema og la barna være delaktige på sin måte i det som skjer.

Aktuelle temaer: Mengder og former

Barna har vært med på å forske og leke med ulike former og størrelser. Hva kan bli ut av en bøtte med sement? Barna fikk være delaktige i hele prosessen.

???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Sansene

Sanser og arbeid med sansene er et vidt tema, for det dreier seg om alle opplevelsene barna har og gjør i barnehagen. Barn er aktive og lærer med kroppen. I løpet av denne temauka fikk barn vite mer om sansene smak, lukt, syn berøring og hørsel.

???????????????????????????????    ???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: