LEK OG VENNSKAP

Vi er i gang med et nytt år i barnehagen og er over i vårsemesteret. Vi ønsker å være en barnehage i utvikling. Øyeblikkene skal vise veien videre og fokuset er GRIP ØYEBLIKKET – SE MULIGHETENE.

Vi jobbet mye i høst med å skape et variert og kreativt lekemiljø i barnehagen. Et leke- og læringsmiljø som skal inspirere barna og hvor rommene i barnehagen har sin spesielle funksjon. I tillegg har de voksne stort fokus på å være tilstede og tilføre lekemateriell som barna ønsker skal være med i leken. Materiell kan f. eks være små lekedyr, biler, klosser, utkledningstøy. Når barna kommer inn i et rom er det allerede lagt til rette med små huler, tepper, en «skog» av stoff, osv. som kan bidra til at barna kan gå rett inn i fantasien og få inspirasjon til å starte en rollelek.

Det settes av mye tid til lek i barnehagen fordi lek er frihet til å velge selv, og lek gir utvikling, glede og vennskap. Vårt fokus er å skape et læringsmiljø som inspirerer barna til å lære og derfor skal det  pedagogiske arbeidet være preget av lek og små og større temaprosjekter som skal ta utgangspunkt i barnas interesse og nysgjerrighet for å lære.

056 ???????????????????????????????  040  IMG_3673

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: