Pedagogiske aktiviteter i januar

Nå er vi godt i gang med januarmåned i barnehagen. Fokusområder for januar er å skape ny inspirasjon til lekemiljøet i barnehagen. Det innebærer å fylle rommene og sansekasser med nye farger og innhold.

På Rødkløveren ha de skapt et nytt sanse- og lekerom i blå farger. De små barna kan hoppe og sprette rundt på myke madrasser og blå puter.  De voksne skal også arbeide med «magiske samlingsstunder». Her vil de fokusere på de gode stundene der de voksne sammen med barna kan utforske og undre seg ved hjelp av farger, musikk, forskjellig tekstur og materialer.

007  008  009 

På Blåklokka har eventyret med løven og musa vært et gjennomgangstema og veldig spennende for barna å være med på. I lekemiljøet skal løven og mus fortsatt være gjennomgangstema og rommene kan bli enda mer oppgradert med afrikanske dyr i jungelrommet! Fokus er å oppdage og lære sammen.

På Solsikka ønsker de nå å bli kjent med Jakob og Neikob.  Denne fortellingen handler om de to vennene som er svært ulike, hvor Neikob faktisk kan si nei på hundrevis av språk og til og med på krokodillespråket, skal det vise seg. I bøkene om Jakob og Neikob stjeler blant annet en tyv bilen til de to vennene fordi Jakob alltid sier ja. Ideer og opplegg til bøkene finnes i en bok kalt «Skal vi leke en bok» – hvor språktilegnelse gjennom bildebøker har fokus.

januar-17-1  januar-17-2    Det bli spennende å bli bedre kjent med vennene Jakob og Neikob som starter nå i januar. Et temaprosjekt som som kommer til å ha stort fokus utover våren og gi ny    inspirasjon til leken!

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: