Februar 2017

Nå har det blitt februar i barnehagen, og for tiden er det faktisk både snø og vinterlig ute. Med tilbakeblikk på januar startet Solsikka med et prosjekt de kalte «Hvem er jeg og hvem er du». Temaet  er å se seg selv, sette egne grenser for seg selv og tørre å si nei og ha sine egne meninger  selv om andre mener noe annet. Viktige verktøy her blir samtaler og temaer fra boken om Jakob og Neikob.  Det er hengt opp bilder som «spor» på avdelingen. Sammen kan barn og voksne undre seg over hvorfor Jakob alltid er blid og Neikob er sur og lei. Barna har tegnet seg selv og hatt samtaler om hvor de bor, hva de liker og hva de er gode på.  Det er også fokus på leken og relasjonen mellom barna.

februar-17  februar-17-11februar-17-3 015  002

På Blåklokka er det mye jungellek. De har en stor sansekasse med jungeldyr og den har blitt veldig populær. Her kan barna la leken og fantasien blomstre. Fokus for februar er musikk, dans og bevegelse.  Barna danser og beveger seg til alt fra Humlens flukt, Dyrene i Afrika og I Dovregubbens Hall.

005-1  006  007  009

På Rødkløveren har de i januar hatt fokus på sansene og på det gode samspillet og leken mellom barna. De har lagt vekt på å la barna være i mindre grupper der de har hatt rolige og fine stunder sammen med få barn og voksne. Dette har gitt barna god tid til undring, utforske og bruke sansene sine på ulike måter. Det har også være «magiske» samlinger med lyd, lys og farger og utforsking av forskjellig sansekasser. I februar er det felles fokus på musikk, dans og bevegelse. Barna skal få være med på ulike rytmer, danse og synge og bruke musikkinstrumenter. Både inneområdet og uteområdet i barnehagen gir fin inspirasjon til bevegelse og oppdagelser for de små barna.

005  008

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: